Legacy of Adventurers

A fény mögött általában pokoli tűz lobog
avagy miért ne bízz a fehérekben

fallen-angel.jpg

Egyszerű melónak tűnt. Lezárt kripta a metró alagútban. Bemegyünk, letudjuk a csapdákat és hozzuk a mágikus dolgokat. Már az érkezéskor rájöttünk, hogy mégse: az ajtón állók elaltatva és megkötözve, nah meg a kripta se volt már lezárva. Minden csapda megoldva, így vagy úgy. Értékeknek semmi nyoma.

Rövid nyomozás után egyértelművé vált, hogy valaki belső infókat adott ki és visszaélt a kötelék jelvényével. A rókára gyanakodtunk, hibásan. Karen megmondta, hogy hol van a kósza jelvény. Nem számítottunk ekkora ellenállásra. De az ellenfélre magára sem. Aldonar több varázslóval és haramiával szövetkezett.

Nyertünk, de több városőr meghalt, mert nem jól mértük fel mire számíthatunk. Jobbá kell válnunk a felderítésben és a belső információk szivárogtatását meg kell szüntetni.

View
Vince K. Morgan jelentései
I. bevetés

EU338. Június 21. du. 17:57-kor érkezett a riasztás, miszerint élőhalott -szerű izék rohangálnak az Öregerdő egyik lakóházában. A főnök elég keményel eligazított minket, miszerint valószínűleg egy varázshasználó/varázstárgy műve, majd átvettük a felszerelést, és elhajtottunk a helyszínre.

Miután megérkeztünk, rögtön feltűnt, hogy hatalmas a tömeg a területen és itt-ott még ismerős arcokat is láttam. Próbáltam információt gyűjteni, de nem nagyon voltak a segítségemre.

Míg a többiek elbeszélgettek az amúgy az elején hasznavehetetlennek tűnő rendőrökkel, addig megkezdtem a felderítést. Mivel az épület alsóbb szintjeiben nagy volt az ellenséges jelenlét, így a másik épületen keresztül hatoltunk be az öt szintes házba, majd szintenként megtisztítottuk, kiszabadítottuk a túlélőket. Tűzharcra (lőfegyveres harcra) nem került sor, legalábbis részünkről.

Miután felderítettük az alagsort, találtunk kincsre utaló jeleket, majd kisvártatva meg is találtuk az említett varázstárgyat, precízen elhelyezve egy élőholt ember nyakában. Miután szakszerűen eltávolítottuk, a rendőrség megtisztította a bejáratot, ahol a helyszínt elhagyva visszatértünk a központba.

Statisztika:

1 rekvirált varázstárgy, 18 megölt élőhalott, 11 megmentett civil, 1 elhasznált szenteltvizes fiola, 2 elhasznált gyógyital, 2 üzenet a walkie-talkien.

View
Welcome to your campaign!
A blog for your campaign

Wondering how to get started? Here are a few tips:

1. Invite your players

Invite them with either their email address or their Obsidian Portal username.

2. Edit your home page

Make a few changes to the home page and give people an idea of what your campaign is about. That will let people know you’re serious and not just playing with the system.

3. Choose a theme

If you want to set a specific mood for your campaign, we have several backgrounds to choose from. Accentuate it by creating a top banner image.

4. Create some NPCs

Characters form the core of every campaign, so take a few minutes to list out the major NPCs in your campaign.

A quick tip: The “+” icon in the top right of every section is how to add a new item, whether it’s a new character or adventure log post, or anything else.

5. Write your first Adventure Log post

The adventure log is where you list the sessions and adventures your party has been on, but for now, we suggest doing a very light “story so far” post. Just give a brief overview of what the party has done up to this point. After each future session, create a new post detailing that night’s adventures.

One final tip: Don’t stress about making your Obsidian Portal campaign look perfect. Instead, just make it work for you and your group. If everyone is having fun, then you’re using Obsidian Portal exactly as it was designed, even if your adventure log isn’t always up to date or your characters don’t all have portrait pictures.

That’s it! The rest is up to your and your players.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.