Lord Ilay

a vörös törpe uram

Description:

lord-ilay-2.png

hegyi törp férfi
123 éves
145 cm, 189 kg
világos barna bőr
vörös haj és szakáll

Első megjelenésre Lord Ilay szilárd acél szobornak tűnhet, mely mozdulatlanul áll és csak apró zöld szemeinek mozgása árulja csak el, hogy a páncélban van is valaki. Hatalmas kalapácsa nyugodtan pihen lábánál, míg pajzsa minduntalan bal kezén van. A kemény acéllemezek alatt, azonban egy barátságos mosolyú vörös szőrkupac van, aki ugyan ritkán mutatkozik meg, de mikor feltűnik életvidám arca, mindenki tudja, hogy eljött a mulatás ideje.

Bio:

Lord Ilay családja nemes, bárki bármit is mondjon. Ezt vallja ő is, az apja is, de még annak az apjaik is.

Fiatalon árvaházba kényszerült az ifjú Ilay, mivel szüleit államellenes vádakkal börtönbe zárták halálukig és a család minden javát elkobozták. Már fiatalon is megmutatkoztak rajta fajtája érdemjegyei, ezért amint elég idős lett hozzá átzavarták a bentlakásos katonai iskolába. Ezt kellő elismeréssel végezte el ahhoz, hogy felvételt nyerjen az akadémiára. Miután végzett a városőrök sorát erősítette, ám azon belül is a nyomozati részleget.

Ez az előmenetel elégségesnek bizonyult, hogy visszatérítsék neki a családi házat és a még fellelhető ingóságokat. Az ifjú nyomozó nem túl nagy lelkesedéssel, de elfogadta az elismerést. Régi kovácsműhelyüket a ház előterében újra beüzemelte és szabadnapjain fajtája ősi mesterségét űzi azóta is. A házi többi részét azonban nem használja.

dwarf-house.jpg

Idővel meghirdették a felvételt a KÖT-3 alakulatba, ami nagyon jó előmeneteli lehetőségnek tűnt az ifjú törtető törpének. Felvették.

Lord Ilay

Legacy of Adventurers rickeyrat